Camerele hotelului Monte-Nelly, unde aveau cazare peste 45 de parlamentari, devalizate

Camerele hotelului Monte-Nelly, unde aveau cazare peste 45 de parlamentari, devalizate

Potrivit unor surse din Poliția Capitalei, furtul s-ar fi produs în perioada 6-8 februarie, mai multe bunuri dispărând din hotel, care era nelocuit de aproximativ o lună, fiind debranșat de la rețeaua de electricitate.

„E vorba de hotelul Monte-Nelly unde stăm peste 45 de parlamentari și care are peste 50 de camere. Am ajuns luni dimineața la Parlament, mi-au spus colegii «Vezi la hotel la noi e prăpăd, e jale, e devalizat absolut tot». Am ajuns acolo luni, nu puteam să intru, mi-au zis să vin marți după ora 13.00, în prezența ofițerilor de poliție, lucru de altfel normal. Ușile erau forțate, s-a intrat în camere, s-au furat laptop-uri, haine la unii colegi. Sunt colegi care stăteau acolo de mai multe mandate, absolut era devalizat”, a susținut deputatul Călin Matei.

El a arătat că i se pare ciudat ca un întreg hotel cu peste 50 de camere să fie devalizat.

„Oricâte filme polițiste ai vedea, oricâte cărți polițiste ai citi, mi se pare cam ciudat, nu cred că s-a auzit să fie prădat un hotel întreg, peste 50 de camere. E foarte ciudat, nu vreau să fac supoziții. Cei de acolo spuneau că spargerea a fost sâmbătă spre duminică. Nu s-a furat niciun televizor. Mi se pare ciudat, suspect, sperăm ca organele de poliție să-și facă datoria. S-au furat lucruri din 50 de camere, dar televizoarele nu”, a spus deputatul PSD.

El a arătat că lui i-a dispărut o sumă de bani până în 1.000 de lei, care se afla în sacou, precum și lucruri de toaletă.

„Autoritățile au fost ieri (marți, n.r.) acolo, camerele erau sigilate, sâmbătă spre duminică a fost spargerea. Camerele erau sigilate”, a mai spus Călin Matei, care a arătat că la acest hotel nu mai era curent electric din luna decembrie.

Deputatul PNL de Bistrița-Năsăud Stelian Dolha a susținut că s-a mutat din hotel înainte de acest incident și a confirmat faptul că hotelul nu mai avea utilități.

„Nu mi-a dispărut nimic, am apucat să plec. Curentul era deja oprit. La sfârșitul lui ianuarie m-am mutat, înainte de a fi vadalizat. Cred că, de fapt, conducerea Camerei știa că nu sunt utilități, nici măcar transportul microbuzelor nu se mai făcea. Era pază, apoi intrarea se făcea pe cartelă, părea destul de sigur”, a spus Stelian Dolha.

El a arătat că hotelul era ocupat în totalitate de parlamentari.

Dolha a mai spus că plătea aproximativ 3.000 de lei pe cameră lunar, ulterior suma diminuându-se la 2.000 de lei, atunci când nu se mai servea micul-dejun.

Deputatul PNL de Vaslui Dan Bordeianu a precizat, la rândul său, că s-a mutat din hotel întrucât nu mai era racordat la utilități.

„Eu m-am mutat înainte. Ni s-a spus că nu e racordat la utilități. Acum o lună am plecat”, a spus Bordeianu.

Deputatul Călin Matei a postat și pe contul său de Facebook fotografii în care se poate vedea cum camerele au fost răvășite, fiind aruncate lucruri atât în cameră, cât și pe hol și pe scări.

Potrivit unor surse din Poliția Capitalei, furtul s-ar fi produs în perioada 6-8 februarie și a fost sesizat de femeia de serviciu, care a găsit mai multe lucruri răvășite.

Anchetatorii Secției 8 de Poliție au stabilit că de la recepția hotelului dispăruseră un laptop și o tabletă, hotelul fiind nelocuit de aproximativ o lună, fiind debranșat de la rețeaua de electricitate.

Tocmai din cauza lipsei de curent electric, hoților le-ar fi fost ușor să fure din imobil, în condițiile în care acesta avea uși cu deschidere automată.

Conform polițiștilor, din cele 50 de camere ale hotelului, hoții intraseră în 33 de camere, de unde furaseră două telefoane mobile, un ceas în valoare de 70 de lei, o mașină de ras, un troler, mai multe parfumuri, o mașină de tuns, o borsetă și 500 de lei.

La câteva ore după reclamarea furtului, anchetatorii au observat un bărbat fără adăpost care, în trolerul furat din hotel, avea aproape toate bunurile reclamate, inclusiv cei 500 de lei.

Suspectul, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut duminică, însă procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 au decis să nu-l prezinte pe acesta în fața magistraților cu propunere de arestare preventivă, după ce au considerat că mai este nevoie de probe la dosar, au menționat sursele citate.

Din 2013, potrivit unei hotărâri a Birourilor Permanente reunite, deputații care nu au domiciliul în București sau Ilfov primesc o sumă forfetară echivalentă cu 4.000 de lei pe lună de la Camera Deputaților pentru a-și achiziționa servicii de cazare în Capitală, ei fiind cei care își exprimă opțiunea pentru locul de cazare, Camera neavând nicio legătură cu acest lucru.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Babasha a dat lovitura după huiduielile pe Arena Naţională! Anunţul oficial care îi va schimba...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Ceva se întâmplă în Crimeea: Ucrainenii distrug antiaeriana rusă și par a pregăti terenul pentru...
Pițurcă Jr. a 'încercuit-o' pe voluptuoasa fiică a Andreei Berecleanu! Adio, ICH! CANCAN.RO publică imaginile...
Kate Middleton, total SCHIMBATĂ la primul eveniment public. Detaliul observat de toți: „Fac progrese bune,...
Experiment Observator. Un permis auto fals costă peste 700 de euro. Cum sunt racolaţi pe...
Cea mai frumoasă zi, transformată într-o traumă! Zeci de copii au fost implicați într-un accident,...
Kate Middleton, prima apariție publică de când a fost diagnosticată cu cancer! Prințesa de Wales...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
Inteligenţa Artificială utilizată de Israel în Gaza ajută la reducerea victimelor civile, sugerează un expert
CRIPTOTEREȘTRII s-ar putea afla PRINTRE NOI, NEDETECTAȚI! Cine sunt aceștia?
ÎȚI IA BANII pe loc. Românii au fost deja notificați de stat. E OBLIGATORIU să...
Evaluarea Națională. Corectarea răspunsurilor greșite. Ce trebuie să facă elevii
Ce este creatura cu ochi holbați și dinți ascuțiți care a eșuat la mal. A...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Gagea și Alexandra, din nou împreună? Cum a fost sărutul din Camera roșie: „Am avut...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Un italian este primul pacient din Europa cu febră Oropouche
×